Luennot ja työpajat

Tervetuloa Tutkimuksen talvipäivään (Research Winterday) 13.3.2019 klo 14 alkaen Aalto-yliopistolle Otaniemeen!

13.3.2019 klo 14

Maarintie 8, TUAS-talo Sali AS4

Price

Maksuton

Hyvä lukion opettaja

Sähkötekniikan korkeakoulussa tehdään maailman luokan tutkimusta. Esimerkkinä on aito 5G-verkko kaikkine systeemeineen, jota ei muilla Euroopan yliopistoilla ole.  Tutkimuksen talvipäivässä on esillä huikeita demoja sähkötekniikasta, akustiikasta, avaruustekniikasta, mikro- ja nanotekniikasta, terveysteknologiasta, tietoliikennetekniikasta  ja robotiikasta, katso lista alempana (demot selitetty englanniksi).

Tilaisuuden alussa opettajilla on mahdollisuus kuulla Aalto-yliopisto Juniorin toiminnasta tai kuulla yritysten edustajien kertovan, mitä hyötyä heille on yhteistyöstä Aalto-yliopiston kanssa. Talvipäivään sisältyy ruoka- ja juomatarjoilu. Tilaisuus on maksuton ja pidetään englanniksi. Juniorin esittely on suomenkielinen.

Varaa paikkasi viimeistään pe 1.3.2019 viestin tästä linkistä.

Tilaisuuden ohjelma:

14.00-14.45 Aalto-yliopisto Juniorin toiminnan esittely lukioiden opettajille, Maarintie 8, TUAS-talo Sali AS4. Rakennus no 37 kartalla. Lähin metron sisäänkäynti Tietotien puolella.

TAI

14.00-n. 15.30  Yritysten puheenvuorot  OIH-talon auditoriossa
15.00-18.00 Ruokatarjoilu OIH-talon aulan ruokalassa (rakennus no 32 kartalla)
15.30-18.00 Demojen esittelyä ja testausta OIH-talossa.

Esillä olevat demot:

Akustiikka (Prof. Ville Pulkki): 3D sound with VR and Fractal sound generator

Tehoeletroniikka (Prof. Jorma Kyyrä and Marko Hinkkanen): Magnetic levitation control, Electric jukebox drive ja Frequency Converter Simulator from ABB

Mikro- ja naotekniikka (Prof. Hele Savin and Tomi Laurila): Example of black silicon solar cell, Silicon disks, Small sensors ja Video show

Robotiikka (Prof. Ville Kyrki and Arto Visala): A big robot with wheels and standing on the floor, 2 small robots, Diving robot ja Drone (helicopter)

Avaruustekniikka (Prof. Jaan Praks and Esa Kallio): A set of Nano Satellites ja VR/AR simulation of the Space

Tietoliikennetekniikka (Prof. Riku Jäntti): 5G Ultra dense networks demo ja Ambient backscatter communications demo

Terveysteknologia (Prof. Simo Särkkä, Ilkka Laakso and Leo Kärkkäinen, Dr. Lauri Palva): Health measuring chair (monitoring heart), Magnetophosphene stimulator, Wireless EKG measurements with electronics ja CT device

Lisää tietoa saa Sähkötekniikan korkeakoulun alumni- ja yrityssuhdevastaavalta:
Seppo Saastamoinen, seppo.saastamoinen@aalto.fi, 0503653706

Lisätietoa Aalto-yliopisto Juniorin toiminnasta:
Veli-Matti Ikävalko, veli-matti.ikavalko@aalto.fi

Ilmoittaudu Talvipäivään viimeistään 1.3.2019 tästä.

Tervetuloa tutustumaan huippututkimukseen!